Excite

Bijna helft Nederlanders werkt liever door voor hoger pensioen

  • © Getty Images
Vier op de tien Nederlanders heeft geen probleem met langer doorwerken als dat betekent dat ze later een hoger pensioen krijgen. Dat blijkt uit het Financieel Fit-onderzoek dat ING liet uitvoeren. Vooral jongeren tussen de 18 en 34 jaar vinden dit een goede optie. Van hen koos 62 procent hiervoor.

Van de Nederlanders die tussen de 35 en 65 jaar oud zijn vindt een kleine meerderheid het een goed idee om eerder te stoppen met werken en daardoor een lager pensioen te krijgen. Over het algemeen maken oudere werknemers zich meer zorgen over hun pensioenopbouw dan jongere Nederlanders. Dit gaat om respectievelijk 18 en 8 procent.

De respondenten werd ook gevraagd naar wat zij zagen als de grootste risico's in hun financiële situatie voor de komende vijf jaar. Voor 23 procent ging het dan om een te lage spaarbuffer, voor 22 procent om werkloosheid en voor 12 procent om te weinig pensioenopbouw.

Over het algemeen zien Nederlanders wel verschillende mogelijkheden om meer te verdienen. Dit kan voor 35 procent door van baan te wisselen en voor 29 procent door een promotie te krijgen bij de huidige werkgever.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021