Excite

Houd de boekhouding bij in Excel

Boekhouding in Excel

Excel is een prima programma om de boekhouding bij te houden. Dit werkt vooral voor eenmanszaken en mensen die geen bedrijf hebben, maar wel willen bijhouden waar het geld vandaan komt en waar het naar toe gaat. Hoe groter het bedrijf wordt, hoe moeilijker om het allemaal bij te houden via Excel. Grotere bedrijven werken daarom doorgaans ook met speciale boekhoudprogramma's.

Meerdere bladen gebruiken

Je kunt in Excel meerdere werkbladen gebruiken. Op het ene blad zet je dan bijvoorbeeld de uitgaven en op het andere de inkomsten. Je kunt verschillende rijen en kolommen maken die voor jouw situatie geschikt zijn. Maak bijvoorbeeld bij de inkomsten kolommen met het bedrag, de persoon van wie je het gekregen hebt, de datum, een factuurnummer, een duidelijke omschrijving en natuurlijk het bedrag. Sommige bedrijven hebben meer of minder kolommen nodig. Ook bij de uitgaven kun je heel duidelijk zijn in de bedragen. Waar was het voor, op welke datum. Ook kun je de BTW in een aparte kolom zetten, zodat je dit makkelijk bij elkaar kunt optellen.

Nog meer bijhouden in Excel

Behalve de boekhouding kun je nog meer bijhouden in Excel. Kijk bijvoorbeeld hoe het zit met de kilometers die je moet noteren. Rijd je voor je werk wel eens naar een locatie, maar gebruik je de auto ook privé? Dan kun je best gebruik maken van Excel om de kilometers bij te houden. Ook voor de urenadministratie is Excel een prima programma. Je kunt precies bijhouden hoeveel uur je per dag hebt gewerkt en zo zien hoeveel uur je in een maand met je bedrijf bezig bent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020