Excite

Hoe kun je de bruto maandlasten berekenen?

Er komt heel wat bij kijken als je een hypotheek wilt afsluiten. Een hypotheek is voor de meeste mensen de grootste lening die ze in hun leven afsluiten! Wanneer je een huis wilt kopen, dan is het belangrijk om van tevoren te weten wat je per maand ongeveer kwijt zult zijn aan de maandlasten. Hiermee kun je een inschatting maken of je dit huis wel kunt betalen.

Bruto maandlasten van een hypotheek

Onder de bruto maandlasten van een hypotheek worden verschillende lasten verstaan. Allereerst betaal je per maand een bedrag aan hypotheekrente. Ook betaal je een bedrag aan aflossing. Deze twee lasten bij elkaar opgeteld zijn de bruto maandlasten van je hypotheek.

Bruto maandlasten berekenen

Om de bruto maandlasten te berekenen heb je eigenlijk maar weinig gegevens nodig. Het enige dat belangrijk is om de maandlasten te berekenen zijn de gegevens van je huis en hypotheek. Er zal worden gevraagd naar de hoogte van je hypotheek en naar het soort hypotheek dat je wilt afsluiten. Op veel sites worden ook andere gegevens gevraagd zoals je inkomen. Het inkomen is nodig om je netto maandlasten te berekenen.

Berekenhet.nl

Op Berekenhet.nl kun je ongeveer alles berekenen wat met hypotheken te maken heeft. De online berekening voor je maandlasten is zeer gemakkelijk in te vullen. Er wordt gevraagd naar je eigen gegevens en de hypotheekgegevens. Hierna krijg je een overzicht te zien van zowel je bruto als netto maandlasten.

Moneyou.nl

Een handige site om je bruto maandlasten te berekenen is Moneyou.nl. Onder het kopje hypotheek staat een berekening voor de maandlasten. Het voordeel van Moneyou.nl is dat je je invoer heel gemakkelijk kunt veranderen om te zien wat dit inhoudt voor je lasten. Bij deze berekening worden wel de tarieven van Moneyou gehanteerd, maar je krijgt wel een idee in welke richting je moet denken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020