Excite

Budget bankstellen: naar de bank voor een nieuwe bank?

Het budget voor bankstellen: ga er toch maar even voor zitten. Is jouw huidige bankstel aan vernieuwing toe? Het probleem zal niet zijn dat je het bankstel dat je in gedachten hebt, niet zult vinden. Het aantal meubelwinkels en meubelcentra is enorm. En eens binnen in de meubelzaken is het assortiment gigantisch. Het is maar waarnaar je op zoek bent en, niet vergeten, wat je kwijt kunt in de woonkamer. Een gouden tip voor je aan deze zoektocht begint: neem eerst de maten van de beschikbare ruimte. Een bankstel dat amper in de kamer past, daar krijg je gegarandeerd spijt van.

De hoofdbank om het zomaar even te noemen, neemt uiteraard het meeste ruimte in beslag. Wil je met zijn tweetjes plaatsnemen op een tweezits- of driezitsmodel? Of wil je helemaal geen indeling en kies je voor een lange bank? En dan zijn er nog hoekbanken en slaapbanken.

Een andere belangrijke keuze: wil je leder, lederlook of stof? En welke kleur? Onnodig te zeggen dat de boel ook goed moet zitten dus uitproberen is de boodschap! Want de ene vering is de andere niet. Als vulling wordt er naast polyether of koudschuim gebruikt. Heb je rugklachten dan moet je al helemaal goed testen. Een bankstel koop je immers voor jaren! Zit je echt goed bij kas dan is op maat laten maken ook nog een (dure) optie.

Soms is in de grootste zitbank een chaise longue verwerkt aan de linker- of rechterkant. Je kunt dan heerlijk languit onderuit liggen. Ook heb je de keuze uit met of zonder relaxzetels ingewerkt in de tweezits- of driezitsbank. Maar je kunt ook kiezen voor een aparte, eenpersoonsrelax.

Een extra optie zijn hoofdsteunen en brede armleuningen. En kun je de boel elektrisch of manueel instellen. Deze luxe heeft uiteraard zijn prijskaartje.

De garantie is afhankelijk van de materiaalkeuze. In de garantievoorwaarden staan die vermeld. Voorzichtige fabrikanten melden reeds op voorhand dat er geen enkel bekledingsmateriaal is dat volledig slijt- en kleurvast is. Gemiddeld is de garantieperiode 10 jaar voor een stoffen model; voor leder meestal maar 3 jaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020