Excite

Caravan verzekering: wat is de beste keuze?

Een caravan hangt in de meeste gevallen aan een auto, maar dat wil niet zeggen dat de caravan gedekt wordt door de verzekering van de auto. Wie een caravan heeft en hier geen extra risico mee wil lopen, zal apart een caravan verzekering af moeten sluiten. Wat de beste keuze is, hangt af van je wensen en eisen, maar met deze tips weet je in ieder geval waar je op moet letten!

Allereerst is het erg belangrijk om te bedenken voor welke situaties je de caravan verzekering wilt afsluiten. Het WA-risico is in de meeste gevallen wel meeverzekerd via de auto, maar als er sprake is van diefstal, beschadiging of stormschade, dan kun je fluiten naar een vergoeding. Afhankelijk van waar en hoe vaak je je caravan gebruikt, kan het verstandig zijn om daar een aparte caravan verzekering voor af te sluiten.

Voor je echter een caravan verzekering afsluit, moet je voor jezelf goed op een rijtje zetten of je echt risico loopt en hoe groot dat risico is. Laat je ook informeren door de verzekeraar van je auto, om te voorkomen dat je op bepaalde vlakken een dubbele dekking hebt. Lees daarnaast je voorwaarden goed voor je akkoord gaat met een bepaalde verzekering; je moet altijd de vrijheid hebben om iets aan te passen, zonder dat je hiervoor bijvoorbeeld tot het einde van de looptijd moet wachten!

Afbeelding: Flickr account Paolo Camera</i>

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021