Excite

De test van de Consumentenbond van de autoverzekering

De consumentenbond vergelijkt je autoverzekering! Hoe hebben ze dat aangepakt? Ze hebben 31 verzekeraars in een test gestopt. Ze keken hierbij naar de premies en de voorwaarden. Ook voerden ze duizenden premieberekeningen zelf uit op basis van tientallen bestuurdersprofielen. Om een goed testresultaat te krijgen was dat noodzakelijk. Waarom? Omdat men zoveel mogelijk de realiteit wilde benaderen: leeftijd bestuurder, geslacht, type auto, aantal kilometers per jaar, woonplaats, leeftijd auto, dekkingsgraad (all risk, beperkte casco en WA), hoe lang schadevrij, enzovoorts. Alle mogelijke factoren werden meegenomen in de test.

Toch nog onvolledig?

Deze test is echter niet volledig! Waarom niet? Om de eenvoudige reden dat niet alle verzekeraars opgenomen zijn in de test. Blijkbaar wil niet elke verzekeraar, om welke reden dan ook, elk jaar meedoen met de test van de Consumentenbond. In de test van 2011 werden bijvoorbeeld niet opgenomen: ASR, Interpolis, HEMA, FBTO, CB Achmea en Inshared. In mei en juni werden respectievelijk Kruidvat en BOVAG wel toegevoegd aan de lijst.

Testresultaten bekijken

De resultaten van al dit rekenwerk staat op de website van de Consumentenbond onder 'De beste autoverzekering'. Maar je moet wel eerst lid worden vooraleer je kunt inloggen. Eens je lid bent, kun je alle testresultaten online bekijken. Een tweede mogelijkheid is om de gedrukte gids 'De Consumentengids' te kopen die 11 keer per jaar verschijnt.

Vergelijken blijft moeilijk!

Maak je geen illusies: de beste autoverzekering voor jou ga je niet vinden met enkele getallen in te vullen en op 'enter' te drukken. De beste autoverzekering bestaat immers niet. De goedkoopste wel. Tussen die twee, de beste en de goedkoopste, zit een heel scala persoonsgebonden details. Hoeveel vergelijkingssites er vandaag ook zijn, zowel in België als in Nederland, zij kunnen deze klus niet voor je klaren, want jij alleen kent je eigen wensen voor de verzekering die je wilt afsluiten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021