Excite

Waar gebruik je een credit card in Nederland?

We winkelen steeds meer online en daarvoor is de credit card ook in Nederland een ideaal betaalmiddel. Hoe handig online betaaltoepassingen ook zijn, er gaat niets boven de oude vertrouwde credit card. Aan het einde van de maand staan al je uitgaven onder elkaar en je hebt meteen een handig overzicht voor je financiële administratie.

Online betalen met credit card

In Nederland zijn we gewend om alles in de winkel contant of met een pinpas te betalen en de invoering van de chipknip kunnen velen zich vast ook nog herinneren. Dan houdt het wel een beetje op wel het plastic geld. De credit card is een betaalmiddel dat we vooral bij aankopen online gebruiken, denk aan postorderbedrijven die verlangen dat er vooraf wordt betaald, maar ook bij bestellingen uit het buitenland is de credit card in Nederland ideaal. Bij online betalingen met de credit card is echter altijd een veiligheidsprobleem. Je laat immers het kaartnummer en de veiligheidscode achter op een website. Gebruik hem daarom alleen als je het bedrijf vertrouwt.

Credit card in de winkel

Dat we in Nederland nog niet zo gewend zijn aan het betalen met de creditcard, blijkt wel uit de geringe acceptatie van de kaart in de detailhandel. In veel gevallen wordt hij enkel geaccepteerd als een pinpas. De pincode die bij je pas hoort, moet je dan ook altijd uit je hoofd weten. In sommige winkels wordt de kaart alleen geaccepteerd als je bereid bent om een toeslag te betalen per transactie. Veel supermarkten of winkels met een eenvoudige pinaansluiting accepteren geen credit cards. Je zult dan eerst met je credit card contant geld moeten opnemen. Helaas kost dat zo'n vijf euro per opname.

Credit card in het buitenland

In tegenstelling tot het credit card gebruik in Nederland, is het in het buitenland veel normaler om je credit card ook te gebruiken in de supermarkt, of soms zelfs om koffie mee af te rekenen. Ook benzine en de rekening in het restaurant wordt met gemak betaald met de kaart. Hoewel het handig is om op deze manier met je geld om te gaan, bestaat het gevaar dat je uit het oog verliest hoeveel je uitgeeft.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020