Excite

Creditcard om mee te betalen

Een creditcard wordt gebruikt om betalingen te doen. Dit zie je bijvoorbeeld vaak in hotels of bij vliegtickets. Je betaalt dan met je creditcard. Ook is de creditcard handig om online betalingen te doen, bijvoorbeeld bij buitenlandse webshops. Je moet dan het nummer van je creditcard invullen om een bestelling te kunnen plaatsen.

De creditcard heeft de laatste jaren zijn weg gevonden in Nederland. Eerder waren er amper mensen die een creditcard hadden, maar tegenwoordig zie je het bij vrijwel iedereen. Er zijn ook steeds meer winkels en instanties waar je de creditcard bij kunt gebruiken.

Maak je een verre reis, dan is een creditcard ook heel erg handig. In geval van nood heb je altijd nog iets bij je waar je mee kunt betalen. In sommige landen kunnen bijvoorbeeld de ziektekosten erg hoog oplopen. Zelfs met een goede reisverzekering moet je dan eerst het geld zelf neerleggen. Een creditcard kan dan de uitkomst bieden.

Er zijn veel plaatsen waar je een creditcard kunt aanvragen. Sommige creditcards zijn gratis, maar voor anderen moet je een behoorlijk bedrag neerleggen, omdat je dan een hoger krediet krijgt. Soms krijg je een leuk welkomstgeschenk. Lees altijd goed de voorwaarden en vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar. Accepteer dus zeker niet zomaar iedere creditcard, maar kijk kritisch naar het aanbod. Het is zonde als je meer moet betalen, terwijl er ook goedkopere aanbieders beschikbaar zijn.

Afbeelding: Flickr account squeekymarmot

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021