Excite

De rijken werden rijker in 2012

De honderd rijkste mensen ter wereld zijn tijdens het afgelopen jaar nog rijker worden. De top van de Bloomberg Billionaires Index is samen 241 miljoen dollar rijker geworden. Dat is ongeveer 182 miljard euro. De honderd rijkste mensen ter wereld hebben een gezamenlijk vermogen van 1,9 biljoen dollar.

Crisisjaar

De honderd rijkste mensen ter wereld hebben hun vermogen grotendeels weten te behouden tijdens het crisisjaar 2012. Maar zestien personen zagen hun kapitaal kleiner worden. Vooral investeerders in winkels en telecommunicatie beleefden een goed financieel jaar.

Snelste stijger

De miljonair die het snelst groeide in inkomen was oprichter van het Spaanse kledingbedrijf Inditex, Amancio Ortega. Zijn vermogen steeg van 22,2 miljard naar 57,5 miljard. De stijging was grotendeels te danken aan de sterke koersstijging van de aandelen van het moederbedrijf van Zara. Ortega staat nu op de derde plaats van rijkste mensen ter wereld.

Rijkste persoon ter wereld

De rijkste persoon ter wereld is de Mexicaanse telecombaas Carlos Slim. Zijn vermogen klom in 2012 met 21,6 procent tot ruim 75 miljard dollar. De tweede plek in de top honderd is voor Bill Gates met een vermogen van 63 miljoen dollar. De softwaremiljonair werd 7 miljard dollar rijker, vooral doordat zijn aandelen goed presteerden.

Grootste verliezer

De grootste verliezer van 2012 is de Braziliaan Eike Batista. De eigenaar van grondstofinvesteerder EBX verloor ruim 10 miljard dollar moest oud en nieuw vieren met 12,4 miljard dollar op de bank. Hij stond toen 75e in de ranglijst van Bloomberg, terwijl hij zich in maart nog in de top tien bevond.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019