Excite

Hoe zit het met de dekking van jouw reisverzekering?

De dekking van je reisverzekering is belangrijk: die bepaalt in hoeverre je schade op vakantie gedekt wordt. Daarom is het handig om de keuze voor een specifieke reisverzekering vooral af te laten hangen van die dekking. De prijs is natuurlijk ook belangrijk, daarom een aantal tips om een slimme, verantwoorde keuze te maken.

Dekking van je reisverzekering: de mogelijkheden

Als het gaat om de dekking van je reisverzekering, zijn er verschillende mogelijkheden. Als je regelmatig op reis gaat (denk aan meer dan drie weken in het jaar), dan kun je het beste een doorlopende reisverzekering afsluiten. De dagkosten daarvoor zijn een stuk lager en je bent dan het hele jaar door verzekerd. Je hoeft dus niet elke keer een verzekering af te sluiten en de daarbij behorende poliskosten te betalen. Er zit natuurlijk wel een 'maar' aan: je moet wel echt tenminste drie weken per jaar op reis zijn, anders betaal je te veel en kan het goedkoper.

In dat geval kun je beter specifiek voor die reis een kortlopende reisverzekering afsluiten. Die biedt dekking voor de hele periode waarin je reist, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. De kosten voor een kortlopende reisverzekering komen ongeveer neer op 2 euro per dag, plus ongeveer tien euro als 'startbedrag'. Dat bestaat onder meer uit de poliskosten en verplichte assurantiebelasting.

Werelddekking of Europadekking?

Voor een kortlopende reisverzekering is de bestemming van je reis van belang. Als je binnen Europa blijft, kun je gebruik maken van de - goedkopere - Europadekking. Ga je op reis buiten Europa, dan zul je voor werelddekking moeten kiezen.

Speciale situaties en je reisverzekering

Ook speciale situaties kunnen een verzekering duurder of goedkoper maken. Een dekking van een reisverzekering voor een wintersportvakantie is anders dan wanneer je 'gewoon' op vakantie gaat. Huur je op je vakantieadres een auto? Dan kun je ook beter voor een extra dekking kiezen. Dat kost een paar euro meer, maar kan je veel ellende besparen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019