Excite

Deurwaarder nodig?

Het is erg vervelend als je een klant hebt die zijn rekeningen niet betaald. Je zit dan toch te wachten op je geld. Als je aanmaningen stuurt en hier geen reactie op komt, dan kun je een incassobureau inschakelen die deze taak voor je overneemt.

Een incassobureau zal proberen het geld te krijgen. Als dit na enkele aanmaningen nog niet is overgemaakt, dan kan er een deurwaarder worden ingeschakeld. Een deurwaarder kan beslag leggen op spullen en de schuldeigenaar dagvaarden. Bij geval van huurachterstand kan de huurder ook het huis uit gezet worden. De kosten van het incassobureau en de deurwaarder worden door de persoon met schulden betaald.

Als bedrijf is het raadzaam goede connecties te hebben met een incassobureau. Het kan handig zijn om een vast bedrijf hiervoor te gebruiken, zodat je weet hoe ze te werk gaan en hoe de deurwaarder zijn werk doet. Je kunt een betere band opbouwen als je telkens hetzelfde bedrijf gebruikt. Ga goed op zoek naar een geschikt incassobedrijf waar je een goed gevoel mee hebt.

Een goed incassobureau, en dus ook een deurwaarder, kun je het beste vinden door ze met elkaar te vergelijken. Ga een gesprek aan, luister naar wat ze te zeggen hebben en zorg dat je op de hoogte bent van de werkwijze van het bedrijf.

Afbeelding: Flickr account blatanworld

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020