Excite

Hoe kun je een DigiD aanvragen?

Aangifte doen bij de Belasting moeten we allemaal. Om je belastingaangifteformulier online te kunnen versturen, heb je een persoonlijke DigiD nodig. Een persoonlijke DigiD is een code waarmee je kunt inloggen op websites van de overheid. Met de persoonlijke DigiD kun je je online identificeren, zodat overheidsinstellingen weten dat ze echt met jou te maken hebben. Lees hier hoe je een persoonlijke DigiD kunt aanvragen.

Hoe vraag je een persoonlijke DigiD aan?

Je kunt een persoonlijke DigiD aanvragen op de website van de DigiD. Houd bij het aanvragen je burgerservicenummer bij de hand. Deze moet je samen met naam, adres, geboortedatum en e-mailadres invullen om de DigiD te kunnen aanvragen. Je burgerservicenummer kun je vinden op je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.

Bij het aanvragen van je persoonlijke DigiD kun je ervoor kiezen om je mobiele nummer achter te laten. Als je later gaat inloggen met je persoonlijke DigiD, krijg je een sms-bericht met een code die je dan naast je gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen.

Voordat je de DigiD kunt gebruiken, moet je hem eerst activeren. Na het aanvragen van je persoonlijke DigiD krijg je binnen een aantal werkdagen een activeringscode thuis gestuurd. Die kun je gebruiken om je persoonlijke DigiD te activeren. Heb je de DigiD geactiveerd? Dan kun je met je gebruikersnaam, wachtwoord en eventueel sms-code inloggen op alle overheidswebsites.

Waar heb je nog meer een DigiD voor nodig?

Niet alleen om belastingaangifte te kunnen doen, heb je een persoonlijke DigiD nodig. Als je gaat studeren heb je recht op studiefinanciering. Dit kun je aanvragen bij DUO - voorheen de IB-groep. Om in te loggen bij DUO heb je een persoonlijke DigiD met sms-functie nodig.

Mocht je door ontslag of het niet verlengen van je contract plotseling je baan kwijtraken dan heb je recht op een werkloosheidsuitkering. Een WW-uitkering kun je aanvragen bij het UWV. Ook hiervoor heb je een persoonlijke DigiD nodig. Op de website van DigiD vind je een compleet overzicht met overheidswebsites waarvoor je een DigiD nodig hebt.

Je kunt niet meer zonder DigiD

De lijst met overheidswebsites waarvoor je een DigiD nodig hebt, is zo lang dat je tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder persoonlijke DigiD kunt. Je komt er daarom bijna niet meer onderuit en je zult een persoonlijke DigiD moeten aanvragen. Het aanvragen van een DigiD kun je gemakkelijk regelen via de website van de DigiD. Heb je de juiste gegevens bij de hand, dan is het zo geregeld!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020