Excite

Informatie over de doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een verzekering die je kunt gebruiken op vakantie. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je één keer per jaar en tijdens al je uitstapjes ben je verzekerd. De reisverzekering is dus vooral voor mensen die geregeld weggaan. Er zijn ontzettend veel aanbieders voor een doorlopende reisverzekering, zoals de ANWB, ING en de Rabobank.

Waarom een reisverzekering?

Je kunt een reisverzekering afsluiten, om vervelende kosten terug te kunnen krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je onverwachts in het ziekenhuis terecht komt, wanneer er spullen worden gestolen of wanneer je door omstandigheden terug naar huis moet. Dit zijn situaties waar je liever niet in terecht komt, maar wat helaas wel zou kunnen gebeuren.

Aanvullend verzekeren?

Sommige kosten worden niet door de standaard reisverzekering gedekt. Je kunt je bijvoorbeeld extra medisch laten verzekeren. Dit is vooral raadzaam wanneer je naar landen gaat waar de medische kosten erg duur kunnen zijn. Ook kun je kiezen voor een werelddekking. Daarbij is er een speciale aanvullende verzekering voor extreme sporten of voor mensen die veel duiken. Afhankelijk van je situatie kun je dus een aanvullende verzekering afsluiten.

Annuleringsverzekering?

Let altijd goed op of je bij je doorlopende reisverzekering ook een annuleringsverzekering hebt. Dit is niet altijd het geval. Met een annuleringsverzekering kun geld terugkrijgen wanneer je toch niet op reis kunt. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval of een sterftegeval in je familie. Hoeveel je terugkrijgt van een annuleringsverzekering is overigens wel afhankelijk van de dag waarop je de reis annuleert. Hoe dichterbij de vertrekdatum is, hoe minder je uiteindelijk vergoed krijgt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020