Excite

Een auto kopen door middel van auto financiering

Veel autobedrijven hebben vaak acties bij het kopen van een auto. Je kunt dan gespreid betalen, of uitgesteld betalen. Zo zou je de ene helft van het bedrag meteen betalen en de tweede helft pas een jaar of twee jaar later. Andere acties zijn dat je het volledige aankoopbedrag van de auto pas een jaar later hoeft te betalen. Het nadeel daarvan is dat je geen korting krijgt en soms ook nog rente over de uitgestelde periode moet betalen.

Deze acties zijn een voorbeeld van een autofinanciering. Je bent daarbij direct eigenaar van de auto, ook al moet je nog een deel van de auto betalen. Toch zitten er nadelen aan, want vaak komen er bij deze manier van autofinanciering nog flinke administratie- of risicokosten bij. Een ander nadeel is dat de autofinancier vaak wil dat je voor de auto een allriskverzekering afsluit. En een allriskverzekering is doorgaans een stuk duurder.

Je kunt voor de aanschaf van een auto ook een lening afsluiten bij een bank. Bij een persoonlijke lening ontvang je direct het bedrag van de bank dat je wilt lenen, zodat je de auto kunt betalen. Er wordt daarbij met de bank ook direct afgesproken over welke periode je de lening moet terugbetalen en met welke rente.

Huurkoop is ook een manier om je auto te financieren, maar deze manier wordt niet veel gebruikt. Je bent namelijk zelf niet eigenaar van de auto, maar wel aansprakelijk voor de kosten als er iets gebeurt. Daarnaast kan het autobedrijf de auto terugeisen als je niet op tijd betaalt.

Afbeelding: Flickr, Thienzieyung

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020