Excite

Een hoge spaarrente

Spaarrente wordt ook vaak interest genoemd en vind je met name terug bij een financiële instelling, zoals een bank. Wanneer je een spaarrekening hebt, kun je rente opbouwen. Dit wordt doorgaans berekend aan de hand van een percentage. Het rentepercentage is per bank verschillend en ook afhankelijk van de spaarrekening die je hebt.

Een spaarrekening waar je constant geld vanaf kunt halen levert vaak minder spaarrente op dan wanneer je geld voor een bepaalde tijd vast staat. Vaak krijg je de rente één keer per jaar, maar er zijn ook banken die per maand de rente uitkeren.

Het kan lastig zijn om een bank te vinden met de juiste spaarrekening. Je wilt een hoge rente, maar waarschijnlijk ook een betrouwbare bank. Je moet dus op zoek gaan naar een bank die door de Nederlandse overheid wordt gesubsidieerd. Je wilt immers niet dat de bank failliet gaat en jij geen geld meer krijgt, zoals eerder gebeurde met de bank in IJsland.

Wees dus kritisch wanneer je op zoek gaat naar een spaarrekening met een hoge spaarrente. Bekijk wat de voorwaarden en verplichtingen zijn. Eventueel kun je ook kijken naar ervaringen van anderen. Wanneer zij positief of enthousiast zijn, is de kans groot dat het inderdaad een goede bank of spaarrekening is. Hetzelfde geldt wanneer de ervaringen minder goed zijn.

Afbeelding: Flickr account aguarra

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019