Excite

Een uitvaartverzekering is fijn voor je nabestaanden

Een uitvaart wordt ieder jaar duurder. Er zijn veel dingen die betaald moeten worden. Jouw leven is op dat moment al voorbij, maar je wilt je nabestaanden niet voor de kosten laten opdraaien. Ze hebben het al heel erg moeilijk met een verlies, een torenhoge rekening zou daar niet ook nog eens bij moeten komen.

Er zijn drie verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Je hebt de natura uitvaartverzekering, de kapitaal uitvaartverzekering en de combinatie uitvaartverzekering.

Bij de natura uitvaartverzekering wordt er geen geld uitgekeerd, maar wordt de rekening die de uitvaartondernemer heeft direct naar de verzekering verstuurd. Een groot nadeel is dat de diensten vastliggen. De nabestaanden kunnen dus amper zelf de dag invullen.

Bij de kapitaal uitvaartverzekering wordt het geld uitgekeerd en kunnen de nabestaanden de dag invullen. De premie is er wel een stuk hoger dan bij de natura uitvaartverzekering, maar je hebt wel vrije keuze in de diensten en indeling van de dag.

Als laatste heb je de combinatie uitvaartverzekering. Dit is een combinatie tussen de natura en de kapitaal uitvaartverzekering. De standaarddiensten worden betaald via de verzekering, maar er is ook nog geld vrij te besteden. De combinatie uitvaartverzekering is dan ook geschikt voor mensen die standaard diensten willen, maar ook nog wat extra’s tijdens hun uitvaart willen.

Afbeelding: Flickr account tonythemisfit

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020