Excite

Erwin Olaf presenteert nieuwe euro met koning Willem-Alexander

Fotograaf Erwin Olaf had vandaag de eer om zijn winnende ontwerp euro met koning Willem-Alexander te presenteren. De nieuwe euromunt is de eerste munt met de beeltenis van de nieuwe koning erop. Het ontwerp werd donderdag onthuld door staatssecretaris van Financiën Frans Weekers.

Portret Willem-Alexander

Het portret van Willem-Alexander op de munten is groter dan dat bij de oude munten van prinses Beatrix. Het gezicht van de koning bestaat uit verschillende vlakken die symbool staan voor het “verkavelde Nederlandse landschap en symboliseert tevens de diversiteit van de bevolking van ons land in de huidige tijd,” legde de Koninklijke Nederlandse Munt uit. Koning Willem-Alexander komt op alle euromunten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en van 1 en 2 euro. In januari 2014 zullen de eerste euro’s met Willem-Alexander in omloop zijn.

Verzamelaars

Voor verzamelaars zijn er ook twee hot items. Ten eerste zijn de munten van 1 en 2 cent alleen verkrijgbaar in complete sets. Deze munten zijn namelijk niet meer in omloop in Nederland. Ten tweede komt eind volgende maand een speciale munt van 2 euro in omloop, met koning Willem-Alexander en zijn zes voorgangers: de koningen Willem I, Willem II en Willem III en de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. De munt wordt uitgegeven in verband met het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019