Excite

Een nieuwe fiets: sluit een fietsverzekering af

Je hebt net een klein fortuin uitgegeven aan de fiets van je dromen. Het laatste wat je wilt is dat je fiets wordt gestolen. Overal waar je naartoe gaat zet je jouw nieuwe fiets daarom vast met minimaal één en misschien wel meerdere extra fietssloten. Toch kun je helaas niet altijd voorkomen dat je fiets wordt gestolen. Wees daarom verstandig en sluit bij aankoop van een nieuwe fiets altijd een fietsverzekering af.

Een fietsverzekering afsluiten

Na aankoop van een nieuwe fiets is het dus niet onverstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Waar moet je eigenlijk op letten bij het afsluiten van een verzekering voor je fiets? Zijn er verschillende soorten verzekeringen op de markt en welke kun je dan het beste afsluiten?

De dekking van je fietsverzekering

Laten we beginnen met de dekking van de verzekering. Je kunt ervoor kiezen om je fiets enkel te laten verzekeren tegen diefstal. Indien je fiets wordt gestolen ben je hiertegen verzekerd. Je kunt je vast goed voorstellen dat het ook heel vervelend is als je nieuwe fiets beschadigd raakt. Zeker als de beschadiging zo groot is dat je fiets moet worden gemaakt om er op te kunnen blijven fietsen. Je kunt er daarom voor kiezen om je fiets niet alleen te laten verzekeren tegen diefstal, maar ook tegen beschadigingen. Mocht je fiets beschadigen dan ben je hier ook tegen verzekerd.

Uitkering bij diefstal in geld of liever in natura

Er zijn aanbieders van fietsverzekeringen die bij diefstal de nieuwwaarde van je fiets uitkeren. De nieuwwaarde is de prijs die je bij aankoop voor je fiets hebt betaald. Er is dan sprake van een uitkering in geld. Het percentage geld dat er in dit geval wordt uitgekeerd is meestal afhankelijk van de leeftijd van je fiets. Je begrijpt dat hoe ouder je fiets is op het moment van diefstal, hoe minder er door de verzekeringsmaatschappij wordt uitgekeerd. Je kunt ook kiezen voor een uitkering in natura. Bij een uitkering in natura krijg je bij diefstal van de verzekeringsmaatschappij een nieuwe fiets van hetzelfde merk en type.

Kies de verzekering die bij je past

Bij het afsluiten van een fietsverzekering zijn er dus een aantal dingen waar je over na moet denken. Wil je jouw fiets alleen verzekeren tegen diefstal of ook tegen beschadiging? Daarnaast moet je bedenken of je bij diefstal van je fiets het liefst de aanschafprijs krijgt uitgekeerd of dat je toch liever een nieuwe fiets van hetzelfde merk en type ontvangt. Welke verzekering je het beste kunt afsluiten, hangt dus af van jouw eigen voorkeur.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019