Excite

Flexibel betalen met een Visa credit card

Heb je dat ook wel eens? Dat je terug komt van vakantie en zo ontzettend baalt dat je toch die ene trui of dat mooie sieraad niet hebt gekocht, omdat je niet genoeg geld bij je had? Dat overkomt je nooit meer als je een Visa Credit Card hebt. Met een Visa Credit Card kun je namelijk altijd en overal betalen, ook als het bedrag even niet op je rekening staat. En dat kan soms maar wat handig zijn!

Een Visa Credit Card is eenvoudig aan te vragen via de website. Houd er wel rekening mee dat er een bepaalde verwerkingstijd geldt. Vraag de kaart dus niet aan in de paar dagen voor je op reis gaat, want dan is de kans klein dat je hem op tijd in huis hebt. Voor de aanvraag heb je een aantal gegevens nodig, waaronder je loongegevens. Het is voor de creditcardmaatschappij natuurlijk belangrijk om te weten wat je verdient, zodat je wel een kaart krijgt met een limiet dat voor jou ook terug te betalen is. Wie leeft van een uitkering, zal niet zo snel een creditcard krijgen met een limiet van €50.000. En dat is natuurlijk ook wel logisch, want niemand is er bij gebaat als je door je creditcard in de schulden komt.

Net als veel andere creditcards, kost een Visa credit card wel geld. Meestal betaal je om en nabij de €25 per jaar om gebruik te maken van de kaart. Vervolgens kun je zelf instellen of je elke maand het volledige openstaande bedrag wilt overmaken, of dat je dit in termijnen terug betaalt. Als je voor dat laatste kiest, dan zul je ook nog rente moeten betalen over het uitstaande bedrag. Deze rente is vaak wel redelijk hoog, dus zorg ervoor dat je alleen van deze mogelijkheid gebruik maakt als het echt moet!

Afbeelding: Flickr account TheTruthAbout

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021