Excite

Beroerdste bedrijfslogo's die je ooit gezien hebt

Wat moet een bedrijfslogo ons vertellen over een merk? Het moet ons iets laten zien over de waarden van het bedrijf en het moet staan voor het bedrijf. Denk aan het Coca-Cola-logo, dat weinig meer is dan een handgeschreven, cursieve versie van de naam. Wel brengt het een imago met een persoonlijk tintje met zich mee. Het logo van Disney werkt hetzelfde. Maar wat deze logo's moeten betekenen...

Foto's: Youtube.com

Er zijn mensen die zeggen dat het London 2012-logo ze doet denken aan een hakenkruis. Dat willen we nu ook weer niet zeggen, maar het is wel een rommeltje, vind je niet?

Foto's: Youtube.com

Het Poolse satellietbedrijf achter Mont Sat had beter moeten kijken bij het plaatsen van deze antenne op de satelliet. Hij lijkt wat te blij met zichzelf, vind je niet?

Foto's: Youtube.com

Toen de jeugddiakonie van de katholieke kerk dit logo voor ze liet maken in de jaren '70, waren mensen zich niet zo bewust van de wereld waarin we vandaag de dag leven. De positie van het witte silhouet ziet er wat ons betreft toch een beetje vreemd uit.

Foto's: Youtube.com

Deze is voor The Institute of Oriental Studies aan de Universiteit van Santa Catarina en het moet een pagode zijn voor een opkomende zon. Dat klinkt logisch, toch? Maar de stomkop die dit ontworpen had, had beter eerst een second opinion kunnen vragen, zodat iemand hem zou vertellen waar het echt op lijkt.

Foto's: Youtube.com

Het logo voor het Arlington Pediatric Center is ook gemaakt door iemand die zo naïef is, dat de duidelijke fout niet gespot kon worden. Wie heeft dit goedgekeurd?

Foto's: Youtube.com

A-Style’s logo wist behoorlijk wat aandacht te trekken bij de lancering. Het bedrijf maakte bewust dit 'vieze' maar opvallende ontwerp om aandacht te trekken.

Foto's: Youtube.com

En nog eentje voor de viespeukjes onder ons. Het logo voor Kudawara Pharmacy stelt geen twee mensen voor die gepassioneerd bezig zijn. Maar het lijkt er wel op, vind je niet?

Foto's: Youtube.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021