Excite

Gebruik maken van krediet

De term krediet wordt in economische zaken vaak gebruikt als het om een lening gaat. Je leent daarbij geld, bijvoorbeeld van een bank, maar dit moet op termijn wel terugbetaald worden. Terugbetaling moet vaak in een vastgestelde termijn gebeuren en met een bepaald rentepercentage.

Je kunt bij een bank of een financieringsmaatschappij een persoonlijke lening afsluiten. Je leent dan een vast bedrag, wat je in maandelijkse termijnen moet aflossen. Het gaat daarbij vaak om grote bedragen. Wanneer je maar voor een klein bedrag krediet wil, zijn er ook verschillende internetsites waar je een klein bedrag kunt lenen.

Er is ook nog doorlopend krediet. Het werkt anders dan bij een persoonlijke lening. Zo staat het rentepercentage niet vast. Ook kun je nadat je een deel afgelost hebt, toch weer opnieuw geld opnemen van het doorlopende krediet. Je moet er wel rekening mee houden dat je doorlopend krediet niet vroegtijdig kunt aflossen, zoals het bij een persoonlijke lening wel kan.

Een creditcard is ook een vorm van krediet. In winkels kun je met je creditcard betalen. Het aankoopbedrag wordt dan door de bank of de creditcardmaatschappij voorgeschoten. Dit betaal je zelf dan terug. Dat kan in een keer aan het eind van de maand, je kan het ook in meerdere termijnen terugbetalen. Bij een creditcard moet je er wel op letten dat er vaak een bestedingslimiet is.

Afbeelding: Flickr, Emilian Robert Vicol

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021