Excite

Geld besparen op kredietverstrekkingen

Staat je onverwacht een grote uitgave te wachten, dan kan het handig zijn om een kleine lening af te sluiten. Zo heb je direct geld beschikbaar en kun je over een langere periode steeds kleine bedragen aflossen. Het geleende geldbedrag en de rente zitten dan niet in de weg van je normale uitgavenpatroon. Door slim te shoppen bij aanbieders van deze leningen, kun je eenvoudig besparen op kredietverstrekkingen.

Geld besparen

Besparen op een lening, het klinkt als de omgekeerde wereld. En door de economische crisis is geld lenen juist nauwelijks goedkoper geworden. Maar doordat aanbieders van kredietverstrekkingen ook te maken hebben met concurrentie op de markt, kun je in de marges nog manieren vinden om geld te besparen op kredietverstrekkingen. Bijvoorbeeld door de bijkomende ‘administratieve kosten’ goed in de gaten te houden, en natuurlijk de rentetarieven. Bestaat de kans dat je niet iedere maand je afgesproken bedrag kunt terugbetalen? Bekijk dan ook goed de hoogte van de boetes.

Kleine aanbieder

Vanzelfsprekend kun je voor een consumptief krediet terecht bij de bank. Denk aan de ABN Amro of de Rabobank. Maar het kan vaak een stuk voordeliger uitpakken wanneer je geld leent bij kleinere aanbieders. Zij kunnen het zich immers veroorloven om flexibeler, en dus voordeliger, met de rentetarieven om te gaan. Deze kleinere kredietverstrekkers kunnen lagere rentes aanbieden omdat zij alle aanmeldingen en contact voornamelijk via het internet regelen. Er is dus minder sprake van direct contact. Zo kunnen consumenten bij online kredietverstrekker Directa geld lenen tegen een rentetarief van 5,6%, in tegenstelling tot de significant hogere rentes van de grote banken die variëren tussen de 7,6% (ABN AMRO) en de 8,3% (Rabobank). De voordeligste kredietverstrekker verschilt overigens afhankelijk van het leenbedrag en de terugbetaaltermijn.

Kleine letters

Zoals bij iedere financiële dienst is het belangrijk om ook bij het afsluiten van een krediet goed de kleine letters te lezen van voorwaarden. Ga niet akkoord met kosten die vreemd overkomen, zoals dure advieskosten of hoge kosten om je aanvraag te versnellen. Helaas zijn er nog altijd rotte appels actief op de markt. Houd er daarnaast rekening mee dat je veel kunt besparen op kredietverstrekkingen, maar door de rente zul je altijd meer betalen dan het bedrag dat je leent. Helemaal niet lenen is dus nog voordeliger.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021