Excite

Geld investeren: hoe pak je dat aan?

Je hebt een leuk bedrag aan spaargeld, waar je meer uit zou willen halen dan alleen de spaarrente. Je wilt geld investeren. Maar hoe pak je dat aan? Waar investeer je in en waarmee loop je het minste risico? Geld investeren is spannend, maar wel een mooie manier om geld te verdienen.

Investeren in vastgoed

De meest voor de hand liggende manier om geld te investeren, is het te investeren in vastgoed. Dat behoudt altijd een zekere waarde. Je kunt bijvoorbeeld eerst je eigen hypotheek aflossen, zodat als je je huis verkoopt, al het geld op je bankrekening terecht komt.

Je kunt ook investeren in een vakantiehuisje. Die zijn vaak goed betaalbaar en kunnen het hele jaar door verhuurd worden. Dan haal je huuropbrengsten binnen, terwijl je aan de andere kant ook een huisje hebt dat een bepaalde waarde vertegenwoordigt.

Investeren in goud

Een andere manier om te investeren is investeren in roerende goederen. Goud bijvoorbeeld. De goudprijs is de laatste jaren weer flink aan het stijgen en wie een paar jaar terug wat geld heeft omgezet in goud, kan dat nu weer tegen een mooie prijs kwijt. Je kunt al vanaf een paar euro investeren in goud. Voor een mooi 'blok' goud betaal je ongeveer duizend euro.

Let op: de prijs van goud kan natuurlijk ook weer dalen en je kunt erop verliezen. Daar staat tegenover dat je niet per se hoeft te verkopen en dat je dus ook kunt wachten tot de prijzen weer stijgen. Het gaat hier immers om een echt goed, niet om aandelen van een bedrijf dat eventueel kan omvallen.

Investeren in aandelen

Veel mensen kiezen voor geld investeren in aandelen. Daarbij loop je wel het risico dat je geld kwijtraakt. Verdiep je daarom goed in de markt en begin met een wat voorzichtige aanpak. Je kunt later altijd nog wat gewaagder beleggen. Want eerlijk is eerlijk: bij gewaagde beleggingen zijn de winsten (en verliezen!) wel vaak hoger.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021