Excite

Op een leuke manier geld kado geven

Geld geven of ontvangen als cadeau vinden veel mensen niet zo geweldig. Bijvoorbeeld bij een bruiloft wordt vaak een envelopje met geld gevraagd, maar zo'n envelop is eigenlijk wel erg saai.

Op een leuke manier geld kado geven is echter heel gemakkelijk. Je hebt vooral je fantasie nodig en misschien een beetje hulp om die fantasie te prikkelen. In dit artikel een paar suggesties die bij iedereen eigenlijk kunnen.

Vouwen: origamistijl

Je kunt het geld op een leuke manier vouwen. Denk bij briefgeld eens aan bijvoorbeeld een kraanvogel of een ander origamifiguur. Dit is niet moeilijk om te vouwen. Op het web zijn een heleboel filmpjes over hoe je een kraanvogel moet vouwen. Ook is een bootje een leuk idee. Je kunt het geld op deze manier bijvoorbeeld in een verjaardagskaart plakken.

Zoveel munten als de leeftijd

Geef aan de jarig zoveel munten als zijn leeftijd. Dus als de jarige bijvoorbeeld 25 wordt, dan geef je hem 25 munten. Dit kunnen munten van 50 cent, 1 euro, maar ook 2 euro zijn. Het is maar net hoeveel je de jarige wil geven. Dit kun je op meerdere manieren geven. Denk aan 50 enveloppen en in de helft daarvan een munt.

Maak een taart

Voor een trouwerij hoef je niet dat saaie envelopje te geven. Je kunt ook wat anders doen. Van witte gelatine kun je een doorzichtige taart of pudding maken. Hierin stop je het muntgeld. Versier deze 'taart' met kaarsjes en slagroom of iets anders en geef hem aan het bruidspaar. Niet alleen fijn om te krijgen, maar ook om op te eten. Je kunt natuurlijk ook voor een kartonnen versierde taart gaan met daarin het geld.

Een vissenkom

Maak een vissenkom. Doe hierin steentjes, aquariumplantjes, een kasteeltje en nepvissen. Op de bodem gooi je het kleingeld. Daarbij kun je bijvoorbeeld zoveel munten doen als de leeftijd van de ontvanger.

In een pot

Geld kun je ook geven door het in een pot te stoppen. Denk hierbij aan een weckpot. Hierin stop je het muntgeld en snoepjes. Ook kun je in de pot nog kaartjes doen met een persoonlijke wens voor de jarige of het pasgetrouwde bruidspaar. De pot versier je met bijvoorbeeld cadeaupapier en lintjes. Was het muntgeld wel voor je het in de pot gooit. Dat is wel zo hygiënisch.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019