Excite

Geld lenen met BKR toetsing

Bij Nederlandse banken is het niet mogelijk om geld te lenen zonder een BKR toetsing. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het bureau houdt elektronische dossiers bij van alle leningen die in Nederland worden afgesloten.

Het BKR maakt hiervoor gebruik van het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). Het doel van het BKR is beoordelen of personen voldoende krediet hebben om een lening aan te gaan. Op deze manier wil het BKR voorkomen dat mensen te veel lenen.

Verschillende kredietcontracten worden opgenomen in het CKI. Onder andere leningen, creditcards, gegevens van betaalrekeningen en telefoonabonnementen. Betalingsachterstanden op bepaalde rekeningen worden ook geregistreerd.

Als je een lening aanvraagt, dan controleert de geldverstrekker in de meeste gevallen of je geregistreerd staat bij het BKR. Als blijkt dat je betalingsachterstanden hebt, kan het zijn dat de bank of instelling vervolgens je aanvraag tot een lening weigert.

Indien je niet geregistreerd staat bij het BKR kun je in principe bij alle geldverstrekkers, van banken tot particulieren, een lening afsluiten. Voordeel van geld lenen met BKR toetsing is dat het vaak minder duur is dan een lening zonder BKR toetsing. Bovendien moet je bij een lening zonder BKR toetsing ontzettend snel terugbetalen, vaak ergens rond de 1-3 weken.

Geen negatieve BKR registratie? Sluit dan dus gewoon een lening af met BKR toetsing. In dit geval kun je ook bij banken terecht, die vaak meer betrouwbaar zijn als (onbekende) particulieren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Cheon Fong Liew

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019