Excite

Geld lenen als ondernemer

Geld lenen als ondernemer is over het algemeen moeilijker dan het is om geld te lenen als particulier. 'Gewone' mensen bieden namelijk in feite hun salaris als onderpand, maar ondernemers hebben niet altijd een vast salaris dat als onderpand kan dienen. Toch zijn er ook voor ondernemers mogelijkheden om geld te lenen.

Banken

Geld lenen als ondernemer kun je onder meer doen bij een gewone bank. ABN AMRO biedt bijvoorbeeld het OndernemersKrediet, een kredietbedrag van €5.000 tot €125.000 (voor starters ligt de grens op €35.000). Aanvragen voor een dergelijk krediet worden snel in behandeling genomen, waardoor je binnen een paar dagen al met het geld aan de slag kunt. Denk er wel aan dat er natuurlijk rente gevraagd wordt. Ook moet je rekening houden met afsluitkosten. Als je het krediet online aanvraagt, zijn de afsluitkosten €99. Voor een 'gewone' aanvraag betaal je €299.

Extra hulp

Als het je niet lukt om als ondernemer geld te lenen bij een bank, dan kun je externe hulp inschakelen van Credion, een onafhankelijke adviespartij in financieringen. Zij bemiddelen tussen geldverstrekkers en de lenende partij - jij dus - en rekenen over het behaalde resultaat een bepaald percentage met je af. Het voordeel is dat de hulp onafhankelijk is, er wordt dus echt gekeken naar een partner die het beste aanbod heeft. Het nadeel is natuurlijk dat er voor deze service betaald moet worden. Met de rente op de lening en eventuele afsluitkosten erbij, kan zo'n lening vanaf dag één al behoorlijk prijzig worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021