Excite

Geld lenen voor een auto: doen of niet?

Ben jij ook een van die mensen die écht niet zonder auto kan? Bijvoorbeeld omdat je er dagelijks mee naar je werk moet? Dan is het natuurlijk een ramp als er iets met je auto gebeurt, of als deze inmiddels zo oud is dat er bijna elke week wel een dure reparatie uitgevoerd moet worden. Je kunt dan een nieuwe auto kopen en, als je het zelf niet hebt, geld lenen voor een auto. Maar is dat verstandig?

Geld lenen voor een auto: doen?

Als je nadenkt over geld lenen voor een auto, houd dan een paar dingen in je achterhoofd. Allereerst: waarom moet je geld lenen? Heb je een auto nodig op een moment dat het je financieel gezien écht niet uitkomt, of heb je geen geld over om te sparen? Als dat laatste het geval is, dan is lenen ook geen handige optie voor je. Als je namelijk niets over hebt, heb je ook niets over om de (nog hogere) afbetaling te doen. De kans dat je jezelf dan in de problemen werkt, is aanzienlijk. Bedenk ook: heb je per se een nieuwe auto nodig? Een nieuwe auto halveert al in waarde op het moment dat deze de garage uitrijdt. Kun je zo'n afschrijving financieel bolwerken?

Lage tarieven

Als je er eenmaal uit bent en toch geld wilt lenen voor je auto, kijk dan goed naar aanbiedingen en ga voor de laagste tarieven. Lees wel altijd de kleine lettertjes, want soms geldt een actie alleen gedurende het eerste jaar. Een overzicht van voordelige leningen vind je onder meer via Fx.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019