Excite

Geld lenen voor studenten: het kan!

Studeren kost veel geld. Niet alleen de studiekosten lopen aardig op, maar ook het sociale leven van een kotstudent kan duur uitvallen. De rekening valt uiteindelijk zo zwaar uit, dat steeds meer ouders het moeilijk hebben om de hogere studies van zoon- en/of dochterlief te betalen. Een studentenjob biedt uitkomst: vele studenten combineren dan ook een job met studeren. In economisch moeilijke tijden is zo'n studentenjob echter niet voor iedereen weggelegd. Een andere oplossing dan maar: een studentenlening. In Nederland is dergelijke lening al goed ingeburgerd. Waar kan je zo'n studentenlening afsluiten en wat zijn de voorwaarden?

Studentenlening als deel van studiebeurs

Geld lenen voor studenten is in Nederland een doodgewone zaak. Het is een onderdeel van je studiebeurs waar je als student recht op kan hebben. Je studiefinanciering of studiebeurs hangt af van jouw schoolprestaties. Heb je jouw studies binnen een periode van maximum tien jaar succesvol beëindigd, dan wordt jouw studiefinanciering of studiebeurs zelfs kwijtgescholden.

Studentenlening bij kredietverleners

Wil je nog extra geld lenen? Dan kan je nog een aanvullende lening afsluiten, los van jouw studiebeurs. Bijkomend geld lenen voor studenten kan via de IB-groep in Groningen, die ook de studiefinanciering regelt. Verder zijn er in Nederland verschillende andere kredietverleners die studenten wat graag zien komen. Ook bij deze instanties is het voor studenten relatief gemakkelijk geld lenen. Veel kredietverleners zien in geld lenen aan studenten een interessante en lonende investering. De rente op een studentenlening ligt wel heel wat lager dan dit bij een klassieke lening het geval is. Kijk en vergelijk op internet, waar je in een handomdraai tal van betrouwbare kredietverstrekkers vindt die geld lenen aan studenten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019