Excite

Geld lenen zonder bank: de mogelijkheden

Voor een lening kom je meestal terecht bij de bank. Maar als dat vanwege omstandigheden geen optie is, denk aan een negatieve BKR-notering, dan zijn er alternatieven. Geld lenen zonder bank kan op twee manieren: online lenen of lenen van particulieren.

Online lenen

De snelste manier van geld lenen zonder bank is online geld lenen. Kijk bijvoorbeeld eens op Kredietshopper.nl voor een overzicht van de meest voordelige aanbiedingen. De verschillen kunnen soms wel oplopen tot ruim tien procent per jaar, best de moeite dus. Als je maar kort extra geld nodig hebt, kun je ook gaan voor een flitskrediet. Dan betaal je de lening binnen bijvoorbeeld een maand weer terug. Voor een dergelijk flitskrediet wordt meestal ook geen navraag gedaan bij het BKR en het geld krijg je meestal dezelfde dag nog op je rekening.

Geld lenen bij particulieren

Een lening afsluiten bij particulieren kan natuurlijk ook. De meest voor de hand liggende mogelijkheid is geld lenen bij vrienden of familie. Doe dit altijd alleen met een officiële overeenkomst, zodat je zeker weet dat de zaken goed geregeld zijn. Dat verkleint ook de kans op ruzies. In Nederland zijn de opties voor online geld lenen van 'onbekende' particulieren nog beperkt. Er wordt gewerkt aan Trundo.nl, een marktplaats die bemiddelt in geldleningen. In het buitenland zijn wel veel opties. Kijk bijvoorbeeld eens bij Prosper, Smava, Creditsuche.com of Auxmoney. Ook is het belangrijk om goed op de voorwaarden te letten. Schenk ook extra aandacht aan het rentepercentage en eventuele vaste kosten; die kunnen soms onverwachts hoog zijn!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019