Excite

Geld lenen zonder BKR toetsing: kan dat?

Als je geld wilt lenen, dan zul je ongetwijfeld de term ‘BKR toetsing’ tegen komen. Bij een BKR toetsing wordt gekeken welke leningen je al hebt en hoe je deze terugbetaalt. Soms kan het zijn dat je geen lening krijgt, vanwege je BKR-notering. In dat geval kan het prettig zijn om geld te lenen zonder een BKR toetsing; als die toetsing niet verplicht is, wordt ook niet gekeken naar of en hoe je andere leningen terugbetaalt of in het verleden hebt terugbetaald.

Geld lenen zonder BKR toetsing kan lang niet overal. Dat is ook wel logisch, want de meeste aanbieders willen natuurlijk zo min mogelijk risico lopen. De omstandigheden waar je individueel mee te maken heeft, zijn voor hen minder relevant en kunnen ze vanzelfsprekend ook niet voor iedereen nagaan.

Geld lenen zonder BKR toetsing is echter ook niet het antwoord op elk probleem. In veel gevallen blijkt dat juist de bedrijven die op die manier werken hele hoge rentes rekenen en gebruik maken van de meest strenge voorwaarden. In zo’n geval kun je gemakkelijk van de regen in de drup terecht komen.

Wil je geld lenen en sta je door omstandigheden niet zo goed bekend bij het BKR? Kijk dan eerst eens of je notering aangepast of verwijderd kan worden. Wellicht kom je dan toch in aanmerking voor een wat meer voordelige lening en hoef je geen onnodige risico’s te nemen!

Afbeelding: Flickr account kekremsi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021