Excite

Geld lenen zonder BKR-toetsing

Het Bureaukredietregistratie (BKR) registreert of iemand in staat is om een lening af te sluiten. Wanneer je ooit al eens krediet hebt gehad, maar daarbij niet op tijd afbetaald hebt, dan is dat bij het BKR bekend. Bij het afsluiten van een nieuwe lening toetst een bank je BKR-score. Bij een slechte score, die het gevolg kan zijn van het niet op tijd afbetalen, is het niet mogelijk om een lening af te sluiten.

Alleen instanties die aan het BKR deelnemen, kunnen jouw gegevens opvragen. In Nederland zijn dat 224 instanties, waaronder vrijwel alle banken. Zij zullen eerst bij BKR je gegevens opvragen en daarna beslissen of het mogelijk is om een lening te krijgen. Zeker door de economische crisis geven banken niet gauw een lening aan mensen met een BKR-registratie. Er zijn wel andere mogelijkheden om met een slechte BKR-score een lening te krijgen, maar die zijn allemaal even betrouwbaar.

Zo is het mogelijk om via De Autobemiddelaar een financiering af te sluiten, waarbij je je auto als onderpand gebruikt. Het maakt daarbij niet uit hoe oud je bent, of je een vaste baan hebt en geregistreerd staat bij het BKR. Iedereen kan er gebruik van maken. Daarvoor moet wel eerst je auto getaxeerd worden om de waarde te bepalen.

Wanneer je een slechte score bij het BKR hebt en een financier je aanvraag voor een lening afwijst, is het beter om eerst te gaan kijken naar je financiële huishouding. Heb je toch dringend geld nodig, dan is een mini-krediet of een flitslening mogelijk. Voor een korte tijd leen je dan een bedrag onder de 1000 euro. Zo’n krediet wordt meestal niet getoetst bij het BKR.

Afbeelding: Flickr, Emilian Robert Vicol

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021