Excite

Geld lenen in krappe tijden

We kennen allemaal wel tijden dat het financieel even krapper is dan normaal. Vaak zijn onverwachte uitgaven de boosdoener, maar ook een vakantie of studiegeld kan de maand langer maken dan je verwacht. De oplossing is om een klein bedrag aan geld te lenen, zodat je snel je betalingen kunt afronden.

Geld lenen bij de bank

Een gebruikelijke manier om geld te lenen is om een lening af te sluiten bij je bank. Zij hebben inzage in je rekeninggegevens en zullen je van advies voorzien, zodat je jezelf niet in de schulden stort. Heb je geen zin of tijd om langs de bank te gaan voor advies? Veel banken stellen je in de gelegenheid om via het internet een leniong af te sluiten, zoals de Rabobank en ABN Amro.

Tweede hypotheek afsluiten

Voor grote investeringen en klussen in eigen huis kan het handig zijn om een tweede hypotheek af te sluiten. Dit is een grote lening, waarbij je woning als onderpand geldt. Dit is een voordelige lening, omdat een tweede hypotheek fiscaal aftrekbaar is. In de meeste gevallen kun je een tweede hypotheek afsluiten bij de verstrekker van je eerste hypotheek op je huis. De hoogte van de tweede hypotheek is afhankelijk van de waarde van je huis.

Geld lenen en BKR registratie

Een BKR registratie krijg je als je een schuld hebt, of als je in het verleden een schuld hebt gehad. Deze registratie kun je alleen veranderen door al je schulden af te betalen. Om bedrijven te beschermen tegen wanbetalers, kan het zijn dat je met een BKR registratie geen lening kunt afsluiten. Sommige leningverstrekkers willen daar hun slaatje uit slaan en bieden ook mensen met een BKR registratie een lening aan. Vaak zijn de rentes hoger, de bedragen lager en de looptijd van deze leningen is over het algemeen kort.

Geld lenen kost geld

Het is belangrijk dat je je realiseert dat je bij het afsluiten van een lening altijd meer geld moet terugbetalen dan je krijgt overgemaakt. De rentes die je betaalt lopen enorm uiteen, soms betaal je tot wel 20 procent meer. Lees daarom voor je geld gaat lenen altijd goed de kleine lettertjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021