Excite

Wat is de geldigheid van de OV-kaart in de zomer?

Reizen met de trein en bus wordt een heel stuk makkelijker wanneer je een OV-kaart bezit. Geen dure kaartjes meer en geen gedoe met afstempelen in de bus. Voor veel studenten is de OV-kaart een heel dankbaar bezit! Maar hoe zit het eigenlijk met de geldigheid van de OV-kaart in de zomer?

Verschillende soorten OV-kaarten

Als je student bent en recht hebt op studiefinanciering kun je gratis of met gebruik van korting reizen met de OV-chipkaart. Maar wat is de geldigheid van de OV-kaart in de zomer? Laten we eerst de soorten OV-kaarten even op een rijtje zetten.

Week of weekend OV?

Als je student bent kun je kiezen tussen een week en een weekend OV. Iedereen krijgt standaard de week OV uitgereikt, die ook het meeste wordt gebruikt. Maar als je het speciaal aangeeft kun je ook een weekend OV krijgen. Vaak kiezen uitwonende studenten voor een weekend OV, zodat ze in het weekeinde gratis naar huis kunnen reizen. Studenten die nog thuis bij hun ouders wonen kiezen vaker voor een week OV.

Geldigheid van week en weekend OV in de zomer

Of je OV-kaart geldig is in de zomer, hangt af van het soort abonnement dat je gekozen hebt; week of weekend.

  • Voor studenten met een weekkaart: deze is niet geldig tussen 16 juli tot 04.00 uur tot 16 augustus tot 04.00 uur. Maar in deze periode kunnen de studenten met een weekkaart wel reizen met korting in treinen en bussen.
  • Studenten die een weekend OV hebben, kunnen net als tijdens de rest van het jaar in het weekeinde gratis reizen gedurende de zomer en door de week met korting.

Kun je zelf een periode kiezen wanneer je niet wilt reizen?

Wat betreft de geldigheid van de OV-kaart in de zomer, is een vaste periode aangewezen die van 16 juli tot 16 augustus loopt. Als je in deze periode bijvoorbeeld net veel moet reizen en een maand eerder vakantie hebt, dan kun je dit niet aanpassen door een andere periode vrij te reizen. In het reglement van de OV-kaart is vastgelegd dat de periode dat er niet gratis gereisd kan worden voor alle studenten gelijk moet vallen. De rest van de vakantie kun je echter nog gelukkig wel met korting reizen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019