Excite

Hoe geraak ik uit de schulden?

Je komt er makkelijker aan, dan je eraf komt. Maar als je eenmaal de knop om hebt gezet, dan is er maar één vraag die telt: Hoe geraak ik uit de schulden, en het liefst zo snel mogelijk. Met deze stappen heb je in ieder geval een goed begin.

Krijg inzicht in je geldzaken

Zonder inzicht geen overzicht. Al geraak je uit de schulden, als je geen overzicht hebt, kun je zo maar weer in hetzelfde schuitje terecht komen. Overzicht krijg je door al je papieren erbij te pakken en precies te noteren waar je schulden hebt. Wie moet je betalen, wat is het totaalbedrag, wat is het termijnbedrag en welke rente betaal je. Haal ook al je andere inkomsten en uitgaven erbij, zodat je uiteindelijk een goed overzicht hebt van wat je allemaal uitgeeft en wat je verdient. Dat is je startpunt.

Ga bezuinigen

Aan de hand van je overzicht zie je waarschijnlijk direct al een paar opvallende posten. Misschien zijn je belkosten elke maand wel superhoog of geef je veel geld uit aan uitgaan of uiterlijke verzorging. Uit de schulden komen betekent ook dat je dingen anders aan moet gaan pakken. Als je te veel uitgeeft bij het uitgaan, moet je daarmee stoppen. Je kunt het uitgaan helemaal gedag zeggen en thuis of bij vrienden leuke dingen doen, of jezelf een vast bedrag (en geen pinpas!) meegeven. Door te snijden in alle onnodige of minder nodige uitgaven, kun je je schuld zo snel mogelijk afbetalen. Dat is ook aan te raden, want dat scheelt je heel veel rente!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020