Excite

Zakelijke girorekening of niet?

Als je als ondernemer start, dan moet je veel dingen regelen en vaak ook veel kosten maken. Logisch dat je dat tot een minimum wilt beperken. Maar hoe zit het met je girorekening? Gebruik je je persoonlijke rekening of open je voor je bedrijf toch maar een aparte zakelijke girorekening?

Voordelen van een zakelijke girorekening

Als je een eenmanszaak hebt ben je niet verplicht om een aparte girorekening voor je bedrijf te openen. Je mag gewoon de rekening gebruiken die je ook voor je persoonlijke zaken gebruikt. Maar het kan wel handig zijn.

Een eigen zakelijke girorekening biedt vaak net wat meer mogelijkheden, bijvoorbeeld voor het afsluiten van een zakelijk krediet of het regelen van andere financiële producten. Ook staat het een stuk professioneler. Je hebt toch liever dat je klanten geld overmaken naar Bedrijf X dan naar Pietje Puk in Lutjebroek. Dat geldt ook met oog op groei van je bedrijf.

Een van de belangrijkste redenen om een aparte zakelijke girorekening te openen is dat je dan ook echt je privézaken en bedrijfszaken apart kunt houden. Je hoeft dan alleen maar eens per maand een salaris over te maken en kunt verder alles gescheiden houden. Dat bespaart je het uitgebreid administreren van je privézaken.

Nadelen van een aparte girorekening

Natuurlijk heeft het openen van een aparte girorekening voor je bedrijf ook nadelen. Zo kost een girorekening geld en voor zakelijke rekeningen is dat tarief vaak nog wat hoger. Ook als je een spaarrekening aan de account koppelt, is dat niet altijd gunstig. Zakelijk sparen levert namelijk minder rente op.

Overzicht bewaren

Of je wel of niet voor een aparte zakelijke girorekening moet kiezen hangt vooral af van je eigen mogelijkheden om overzicht te houden. Als je daar goed in bent, dan kun je het samenvoegen. Ben je daar niet sterk in, dan is het voor jezelf makkelijker om zakelijk en privé gescheiden te houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021