Excite

Regel een glasverzekering voor je auto

Schade aan je auto kan soms behoorlijk wat kosten, zeker als het gaat om glasschade. Je kunt je hiervoor echter apart verzekeren, door een glasverzekering voor je auto af te sluiten. Je bent dan verzekerd in het geval van glasschade, meestal in elke situatie.

Kosten

De kosten van een glasverzekering voor je auto vallen heel erg mee. Vaak hoef je er maar een paar euro per maand van betalen. Dat is niet veel in vergelijking met de kosten voor een nieuwe ruit; daarvoor ben je al snel honderden euro's kwijt, inclusief plaatsing. Bovendien ben je je auto soms een aantal dagen kwijt en moet je kosten maken voor een vervangend exemplaar. De meeste glasverzekeringen dekken ook deze kosten, waardoor je uiteindelijk niets of bijna niets - afhankelijk van of je wel of geen eigen risico hebt - hoeft te betalen.

Verzekering afsluiten

Een glasverzekering voor je auto afsluiten doe je meestal tegelijk met je gewone autoverzekering. Je maakt een afspraak met een adviseur of kijkt via websites als Independer.nl naar de beste aanbieding. Door een aantal gegevens over jou en je auto in te vullen, krijg je in een paar seconden te zien hoeveel een autoverzekering met glasverzekering jou gaat kosten. Ook kun je die bewuste verzekering vervolgens binnen een paar tellen afsluiten. Controleer voor het afsluiten wel altijd goed je gegevens, want het verstrekken van onjuiste gegevens kan er soms toe leiden dat de verzekering ongeldig wordt verklaard. Als je dan dacht verzekerd te zijn, heb je dus onverzekerd rondgereden, iets waar een boete op staat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021