Excite

Goed gebruik van de creditcard

De eerste regel van geld uitgeven is heel duidelijk: geef geen geld uit dat je niet hebt. Met een creditcard doe je een aankoop waar je pas later voor betaalt, en je kunt er niet dagelijks op zien hoe veel je al hebt uitgegeven. Hierdoor schuilt het gevaar dat je aan het eind van de maand onaangenaam verrast bent door de hoogte van je uitgaven. In het ergste geval kan het zijn dat je deze kosten niet meer op kunt brengen.

Er zijn eenvoudige manieren om een dergelijk rampscenario te voorkomen. Bewaar om te beginnen altijd de bonnetjes of facturen van alles wat je met je creditcard hebt betaald. Als alternatief kun je ervoor kiezen om een overzicht van je creditcarduitgaven te maken op de computer. In Excel kun je zelfs automatisch alle bedragen bij elkaar op laten tellen. Zo weet je aan het eind van elke maand precies waar je aan toe bent.

Zorg er verder voor dat je op tijd je creditcardrekeningen betaalt. Op het moment dat het overzicht van je creditcarduitgaven binnenkomt, moet je eigenlijk meteen controleren of het geld wel op je betaalrekenig staat. Zo kan de creditcardmaatschappij het bedrag meteen afschrijven en worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht.

Is het je een keer niet gelukt om je maandbedrag te betalen, betaal dan in elk geval zo veel mogelijk. Dit voorkomt dat het rentebedrag over je schuld – wat het in feite is geworden – te hoog wordt. Betaal het liefst even niet met je creditcard als een dergelijke situatie zich voordoet. Je wil uiteindelijk niet dat je schuld nog verder oploopt. Zo blijft je creditcardgebruik veilig en leuk!

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021