Excite

Goedkoop boodschappen doen in Duitsland

Steeds meer Nederlanders doen met het oog op kostenbesparing goedkoop boodschappen in Duitsland. Bij de oosterburen liggen de prijzen al jaren een stuk lager, maar sinds de accijnsverhoging op 1 januari in Nederland, is het nog voordeliger om een trip naar de oosterburen te maken voor de wekelijkse aankopen.

Grensstreken

Woensdag meldt onderzoeksbureau GfK dat voor het eerst ook in de cijfers terug is te zien dat Nederlanders vaker uitwijken naar supermarkten over de grens. Voornamelijk in de grensstreken is te zien dat inwoners goedkoop boodschappen doen in Duitsland. Het gaat vooral om Limburg, Groningen, Overijssel, Drenthe en Gelderland. De meeste mensen rijden één keer in de week naar de oosterburen en slaan dan groots in. Dat is te zien aan het bedrag dat Nederlanders uitgeven: volgens GwK ligt dat bij de Duitse supermarkt besteden gemiddeld een derde hoger dan in de Hollandse winkel.

Omzet Nederlandse supermarkten

Het gaat al een tijd niet zo goed met de supermarkten in Nederland. De omzet stijgt al enkele maanden niet meer en in november en december vorig jaar daalde de omzet zelfs ten opzichte van het jaar ervoor. In januari steeg de omzet wel weer: maar het bedrag dat klanten per bezoek uitgeven is lager geworden.

Tips om geld te besparen

Ook goedkoop boodschappen doen in Duitsland? Lees hier drie tips om geld te besparen met je uitgaven in de Duitse supermarkt.

  • - Bereken of het je wat oplevert: weegt je besparing in de supermarkt op tegen de benzine- of dieselprijs?
  • - Houd rekening met aanbiedingen. Koop alleen wat je nodig hebt en het liefst in de aanbieding. Aanbiedingen in Nederland zijn nog altijd goedkoper dan de volle prijs betalen in Duitsland.
  • - Over het algemeen betaal je in Duitsland minder geld voor vlees, drank, wasmiddel, dierenvoeding, drogisterijartikelen en biologische en vegetarische producten. Alle overige boodschappen kun je ook in Nederland doen.
Let op: ook in Duitsland hebben flessen en drankblikjes statiegeld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021