Excite

Krap bij kas? Goedkoop lenen kan de oplossing zijn!

Lenen kost geld, dat weten we allemaal. Maar de tarieven verschillen nogal. Lenen hoeft niet altijd heel duur te zijn; er zijn ook manieren om goedkoop geld te lenen. Lees daarom verder en ontdek de goedkope voorbeelden.

Leen van familie

Goedkoop lenen kan het beste bij mensen die je kent, dus vrienden of familie. Dit is voor kleine bedragen vaak een goede oplossing. In veel gevallen hoef je geen rente te betalen en gaat het dan puur om een overbrugging tot je volgende uitkering of salarisbetaling. Leen je grotere bedragen voor een langere periode, dan is het zeker verstandig een overeenkomst af te sluiten. Als je je daar ook goed aan houdt, is de kans op verzuring van de verhoudingen een stuk kleiner.

Sluit een persoonlijke lening af

Je kunt ook via de bank een persoonlijke lening afsluiten. Dit kan in de vorm van een doorlopend krediet, waarbij je bijvoorbeeld tot €10.000 op kunt nemen. Je betaalt natuurlijk alleen rente voor het bedrag je hebt opgenomen. De rente is onder meer afhankelijk van de leenperiode. Leen je onverwacht minder, dan betaal je dus ook minder rente.

Zoek goedkope leningen via internet

Internet is een handig hulpmiddel in de zoektocht naar goedkope leningen. Via Fx.nl kun je bijvoorbeeld de tarieven van verschillende leningen met elkaar vergelijken. Ook Independer.nl is een praktische (en onafhankelijke) vergelijkingssite met een duidelijk overzicht van leningen en bijhorende kosten. Lees voor je een lening aangaat wel altijd de kleine lettertjes; het kan zijn dat hier nog extra kosten in opgenomen zijn. Die moet je vanzelfsprekend wel meenemen in je vergelijking!

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021