Excite

Hoe kun je goedkoop lenen voor een huis?

De oplossing voor goedkoop lenen voor een huis is eigenlijk heel voor de hand liggend: je moet wat brutaler zijn dan anderen én alle mogelijkheden combineren. Het kost misschien wat tijd en moeite, maar als je bedenkt hoeveel geld je dat dan over de jaren heen kan besparen, dan is het ongetwijfeld ook de moeite waard.

Lenen van familie

Een van de beste manieren om goedkoop te lenen voor een huis is het geld lenen van familie. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je dan de afspraken goed op papier zet en ook nakomt, zodat de lening in principe gewoon een zakelijke overeenkomst beslaat. Een rente moet je dan natuurlijk wel betalen, maar gezien de lage rente op spaarrekeningen op dit moment, kun je misschien wel een mooie deal maken. Bovendien ben je met een lening bij familie niet per definitie gebonden aan een leentermijn van 30 jaar, iets dat mogelijk ook heel aantrekkelijk is.

Strak onderhandelen

De tweede manier om goedkoop te lenen voor een huis is door heel erg strak te onderhandelen. Een hypotheek kost geld, dat is logisch, maar je hoeft natuurlijk niet zomaar de hoofdprijs te betalen. Je kunt korting krijgen omdat je er om vraagt, omdat de executiewaarde van je huis hoger ligt dan de hypotheeksom, omdat je zelf geld inlegt of omdat je in aanmerking komt voor een NHG hypotheek. Als je hier echter niet om vraagt, dan krijg je de korting ook niet. Wil je helemaal sterk staan? Vraag dan ook elders wat offertes op en gebruik die als onderhandelingsmateriaal.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021