Excite

De goedkoopste lening voor een huis doet je veel geld besparen

Iedereen droomt ervan ooit zijn eigen nestje te kunnen optrekken. Het vinden van de goedkoopste lening voor een huis is dan ook erg belangrijk. En vergis je niet, de goedkoopste lening bestaat zéker. Om ze te vinden beschik je over verschillende kanalen. Naast de vertrouwde bankinstellingen, zijn er de verzekeringsmaatschappijen en andere kredietverleners. Vergeet ook zeker niet online te zoeken naar het goedkoopste woonkrediet.

Diverse bepalende factoren

Het vinden van de goedkoopste hypothecaire lening hangt van verschillende factoren af. Belangrijk is het uiteindelijke totaalpakket in de gaten te houden.

  • Rentevoet: belangrijk bij het zoeken naar de goedkoopste lening voor een huis. Deze varieert meestal tussen 4 en 5 procent, afhankelijk van de financiële markten.
  • Variabele rentevoet: wordt meestal iedere vijf jaar aan de dan geldende rentevoet aangepast.
  • Zichtrekening: samen met ons hypothecaire lening verplichten kredietverstrekkers meestal een zichtrekening af te sluiten waar ons loon wordt op gestort.
  • Bedrag dat je wilt lenen: het is onmogelijk de goedkoopste lening voor een huis te vinden als je het volledige bedrag wilt lenen. Een minimum eigen kapitaal inbreng is noodzakelijk.
  • 80% lenen: zo geniet je van een belangrijke korting gezien het risico van de kredietverlener beperkt wordt. Hoe lager het leenpercentage in vergelijking met de totale kostprijs van onze woning, hoe groter onze korting.
  • klantenkorting: bij je vertrouwde bankier zal je van een belangrijke klantenkorting genieten, zeker wanneer je er over een zichtrekening beschikt waarmee je de meeste betalingen verricht.
  • Vergelijken: het loont absoluut om een afspraak te maken bij verschillende banken en kredietinstellingen en te onderhandelen voor de best mogelijke optie. Op het einde van de rit kan je dan vergelijken welke bank voor jouw de goedkoopste lening kan aanbieden.

Schuldsaldoverzekering maakt woonkrediet duur

Wettelijk is een schuldsaldoverzekering niet verplicht, maar de meerderheid der kredietverleners verplichten je er meestal toe er toch een af te sluiten. Vergelijk ook hier want tussen de goedkoopste en de duurste gaapt een grote kloof. Je kan deze verzekering in een keer of in termijnen betalen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019