Excite

Goedkope autoverzekering: verstandig?

De reclames voor een goedkope autoverzekering vliegen je om de oren. In de krant, op de radio en televisie en op posters strijden diverse verzekeringsmaatschappijen met elkaar om de goedkoopste autoverzekering. Maar hoe zit dat nu precies met goedkope autoverzekeringen?

Een autoverzekering is een in de Europese Unie verplichte verzekering voor autobezitters. Dé autoverzekering bestaat niet, het begrip autoverzekering is als het ware een parapluterm voor allerlei verzekeringen die allemaal als doel het verzekeren van schade aan of veroorzaakt door de eigen auto te verzekeren. Omdat autoverzekeringen zo sterk van elkaar kunnen verschillen qua dekking, is het lastig om te bepalen welke autoverzekering nu geschikt voor jou is.

De beste autoverzekering is uiteraard degene met de laagste premie en de beste dekking. Om die te vinden is het verstandig om op een vergelijkingssite diverse autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Een autoverzekering bestaat uit verschillende onderdelen. Iedere Nederlandse autobezitter is verplicht een WA-verzekering te hebben. Dit onderdeel van de autoverzekering verzekert je tegen de kosten van schade die je met je auto aan andere voertuigen of anderen veroorzaakt. Je kan je autoverzekering uitbreiden met een beperkte of volledige cascoverzekering.

Hiermee verzeker je jezelf tegen schade die door anderen, door het weer of diefstal en inbraak veroorzaakt wordt. Met name in de dekkingen van de cascoverzekering zitten grote verschillen tussen diverse verzekeringsmaatschappijen, waardoor je extra alert moet zijn op verschillen in dekking. Tot slot kan je ook kiezen voor een all-risk verzekering, waarmee je in principe alle vormen van schade aan en door de auto dekt.

Kortom, het is niet te zeggen wat dé beste goedkope autoverzekering is. Dit is per persoon erg verschillend. Wat wil je graag verzekerd hebben, en wat niet? Wil je dekking in het buitenland of niet? Is de leeftijd van de auto de verzekering nog wel waard? Dit en meer zijn vragen die je in je achterhoofd moet houden bij het zoeken naar een goedkope autoverzekering.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021