Excite

Goedkope autoverzekering voor jongeren: moeilijk te vinden

Verzekeraars wensen hun risico's zoveel mogelijk te beperken, zeker bij autoverzekeringen voor jongeren. In vele gevallen bedraagt deze premie tot vijfmaal meer dan voor oudere chauffeurs. Op die manier is voor vele jongeren een autoverzekering onbetaalbaar geworden. Hoe kunnen jongeren toch een goedkope autoverzekering afsluiten en waarmee moet zoal rekening worden gehouden?

Weinig rijervaring

Jongeren beschikken over weinig of geen rijervaring en dat wordt hen zwaar aangerekend. Verzekeraars gaan ervan uit dat jongeren achter het stuur veel minder voorzichtig zijn dan meer ervaren bestuurders.

Nieuw verzekeringscontract voor jongeren

Na lang over en weer gepraat, resulteert dit nu in een voordelige autoverzekering voor jongeren, het zogenoemde 29/29 contract. De premie hangt onder meer af van de leeftijd van de beginnende automobilist. Verzekeraars mogen nooit meer dan 29 procent extra vragen dan de verzekeringspremie van een 29- jarige voor autobestuurders jonger dan 26. Of toch niet?

Goedkope autoverzekering voor alle jongeren?

Een goedkope autoverzekering voor chauffeurs jonger dan 26 is niet voor iedereen weggelegd. Zo mogen ze nooit eerder veroordeeld zijn voor het rijden onder verzwarende omstandigheden zoals het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.. Hun rijbewijs mag nooit ingetrokken geweest zijn en het vermogen van hun auto mag niet boven de 60 kilowatt liggen. Deze jongeren mogen bovendien hun auto uitsluitend voor privédoeleinden gebruiken. Jonge autobestuurders mogen niet meer dan een keer een ongeval met bezwarende omstandigheid veroorzaakt hebben.

Premies blijven duur zonder rijervaring

Helaas moeten we concluderen dat beginnende autobestuurders in de kou blijven staan. Zij die pas hun rijbewijs op zak hebben, moeten een  peperdure verzekeringspremie blijven ophoesten. Ook voorbeeldige, jonge chauffeurs...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021