Excite

Vind een goedkope reisverzekering met werelddekking

Ga je backpacken in Australië of wandelen door Zuid-Amerika? Dan kun je eigenlijk niet zonder een goedkope reisverzekering met werelddekking. Alleen dan ben je namelijk verzekerd als bijvoorbeeld je camera gestolen wordt of je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt. Een veilige gedachte, zeker als dit kan voor weinig geld.

Reisverzekeringen vergelijken

Een goedkope reisverzekering met werelddekking kun je op verschillende manieren afsluiten. Als je al verzekeringen bij een bepaalde maatschappij of via een bepaalde tussenpersoon hebt lopen, dan kan het lonen om eerst daar informatie op te vragen. Mogelijk kunnen zij je een lager tarief aanbieden of bijvoorbeeld je poliskosten kwijtschelden. Dat levert toch weer een paar euro op.

Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van tarieven op internet. Het is gewoon een kwestie van zoeken op reisverzekeringen met werelddekking en je krijgt - na het invullen van wat gegevens over je geplande reis - direct een overzicht van de mogelijkheden en de bijbehorende tarieven. Dit is overigens wel pas de eerste stap. Als je zonder verder te kijken kiest voor de goedkoopste optie, dan krijg je daar ongetwijfeld nog een keer spijt van.

Lees de voorwaarden

Voor het afsluiten van een verzekering moet je eerst de voorwaarden lezen. Kijk of die ook aansluiten bij je reisplannen. Als je bijvoorbeeld volgens de voorwaarden geen auto mag rijden in het buitenland, kan dat erg vervelend zijn. Soms is het dan handiger een verzekering af te sluiten waar dat wel mag, zodat je tijdens je reis niet beperkt wordt. Overigens scheelt dat vaak niet eens zo heel veel in de kosten.

Extra modules

Als je gaat voor een goedkope reisverzekering met werelddekking, houd er dan rekening mee dat de dekking vaak minimaal is. Soms kun je voor een relatief klein bedrag een extra module afsluiten. Kijk in hoeverre dit nodig is. Als je weinig meeneemt, hoef je misschien geen uitgebreide dekking voor je bagage. Daarentegen kan een ongevallendekking wél weer handig zijn, bijvoorbeeld als je daar een auto huurt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019