Excite

Zo vind je een goedkope verzekering

Je kunt niet altijd zonder verzekeringen. Sommige verzekeringen zijn verplicht en voor andere verzekeringen geldt dat je in het geval van problemen zelf niet genoeg geld hebt om het op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan je huis dat afbrandt. Maar ook al zijn verzekeringen niet altijd te vermijden, je kunt natuurlijk wel zoeken naar een goedkope verzekering.

Verzekeringen vergelijken

Verzekeringen staan bekend als ondoorzichtig, maar dat is niet helemaal terecht. Dankzij de stevige concurrentie en de steeds kritischer houding van consumenten, zijn verzekeraars gedwongen om meer openheid van zaken te geven. En dat maakt het vergelijken van verzekeringen en het vinden van een goedkope verzekering ineens een stuk makkelijker. Je doet dit het snelst via internet, door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Daarbij is het handig om op een aantal dingen te letten:

  • Wat zoek je precies?
  • Elke dekking is voor jou van belang?
  • Welke eisen stel je aan de klantenservice?

Door eerst een top drie of top vijf samen te stellen van goedkope verzekeringen en vervolgens aan de hand van bovenstaande punten te bekijken welke verzekeringen nu daadwerkelijk in aanmerking komen, verklein je de mogelijkheden snel. Als je niet wijs wordt uit de informatie op de site van de verzekeraar, dan kun je altijd zoeken op ervaringen van anderen. Houd er rekening mee dat men makkelijker klaagt dan complimenten geeft, maar dat een lange rij klagers toch ook een waarschuwingssignaal is dat je beter niet kunt negeren.

Heb je een paar goede opties gevonden? Dan is het een kwestie van een offerte aanvragen. In de meeste gevallen kan dat ook gewoon online.

Kleine lettertjes en afsluiten

Zeker voor een goedkope verzekering is het altijd belangrijk om even goed de kleine lettertjes door te lezen. Je wilt niet dat goedkoop duurkoop wordt. Als die je ook aanstaan, dan kun je de verzekering afsluiten. Noteer in je agenda wanneer je hem weer op kunt zeggen, zodat je op tijd kunt kijken of de verzekering nog voldoet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021