Excite

Zoek een goedkope ziektekostenverzekering

Of je nu regelmatig ziek bent of niet: je bent in Nederland verplicht om tenminste een basisverzekering af te sluiten voor je ziektekosten. De premie daarvoor loopt best op; de goedkoopste verzekering kost al snel tussen de €65 en €70, terwijl de duurste wel op kan lopen tot ver over de €100. Hoe vind je nu een goedkope ziektekostenverzekering die een beetje aansluit bij wat jij zoekt?

Vergelijken is de eerste stap. Je kunt wel bij de aanbieder blijven die je gewend bent, maar in veel gevallen is dat niet de goedkoopste leverancier. Omdat de verzekeringen vaak wel redelijk gelijk zijn en het overstappen tegenwoordig heel makkelijk is, is het eigenlijk zonde om niet te kiezen voor een goedkope ziektekostenverzekering. Je hoeft namelijk niet per se de hoofdprijs te betalen.

Een goedkope ziektekostenverzekering is niet altijd de verzekering met de meest uitgebreide dekking. Ook kun je ervoor kiezen om je eigen risico omhoog te brengen, om zo je premie nog verder naar beneden te drukken. Doe dit alleen als je zeker weet dat je het bedrag van je eigen risico eventueel zelf kunt dragen, mocht dat nodig zijn. Overweeg het wel om dit risico te nemen, want het premieverschil tussen het verplichte eigen risico van €170 (2011) en het maximale eigen risico van €670 is soms meer dan €20 per maand. Het is dus zeker de moeite om dat voordeel te pakken en het bijvoorbeeld op te sparen om er - indien nodig - de kosten die voor je eigen rekening komen van te betalen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020