Excite

Goedkope zorgverzekering of keuzevrijheid?

Nederlanders willen niet noodzakelijk een goedkope zorgverzekering. Veel keuzevrijheid voor zorgaanbieders krijgt in de meeste gevallen de voorkeur boven een goedkope premie. Dat blijkt uit een eigen onderzoek van Het Financieele Dagblad. Nederlanders willen graag de vrijheid hebben om zelf te bepalen bij welk ziekenhuis of in welke kliniek ze behandeld worden voor hun kwaal.

Zorgkiezer.nl

Volgens vergelijkingssite Zorgkiezer.nl kiest slechts één op de acht Nederlanders voor een goedkope zorgverzekering, en levert daarbij bewust keuzevrijheid van zorg in. Zorgkiezer.nl laat weten dat steeds meer mensen bereid zijn meer premie te betalen om zelf zorgaanbieders te kiezen. "We zien ook meer mensen die bewust gaan voor 100 procent keuzevrijheid en daardoor ook iets meer willen betalen. We zien een lichte toename in het aantal mensen dat kiest voor een restitutiepolis." vertelt een woordvoerder aan nieuwssite NU.nl.

Selectieve polis

Een restitutiepolis is een reguliere zorgverzekering. Dit jaar brengen veel verzekeraars voor het eerst een 'selectieve' polis op de markt. Met zo'n overeenkomt kunnen Nederlanders in ruil voor een lagere premie, alleen terecht bij zorgaanbieders met wie de verzekeraar afspraken heeft gemaakt. Verzekeraars hopen met de goedkope polissen prijsbewuste klanten te winnen, zoals jongeren. Uit de verkoopcijfers blijkt dus nu dat maar weinig mensen over te halen zijn met enkel een goedkope zorgverzekering.

ONVZ

Wil jij graag een reguliere restitutiepolis afsluiten waarbij je niet beperkt wordt in de keuze voor zorgaanbieder? Verzekeraar ONVZ is gespecialiseerd in zorgverzekeringen met vrije zorgkeuze. Ook kun je soms door middel van een aanvullende verzekering meer zorg krijgen, bijvoorbeeld bij Univé.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021