Excite

Goudprijs en goud als investering

Wie wil investeren, kan dat in geld doen. Maar de geldmarkt biedt vandaag de dag weinig zekerheden. Hetzelfde geldt voor de aandelenmarkt. Wat wél goed gaat, is de markt in edelmetalen. De goudprijs staat goed en blijft naar verwachting ook nog geruime tijd goed staan. Waarom? Omdat goud tot op zekere hoogte waardevast is én duurzaam.

Investeren in goud

Een hoge goudprijs is niet de enige reden om te investeren in goud. Waar geld op zich niets anders is dan papier, heeft goud altijd een bepaalde intrinsieke waarde. Als je goud hebt, dan sta je dus nooit met lege handen.

Goud kopen

Investeren in goud klinkt misschien makkelijk, maar als je dit daadwerkelijk wilt doen, hoe pak je dat dan aan? Als eerste bepaal je hoeveel geld je om wilt zetten in goud. Ook bedenk je hoe je dat goud het liefst hebt. Je kunt kiezen voor sieraden of munten, maar als je veel geld om wilt zetten in goud, dan zijn staven misschien praktischer. Neem vervolgens contact op met de bank en met goudhandelaren. Vraag aan hen welke goudprijs ze kunnen bieden. Dat er een index is voor de goudprijs, wil niet zeggen dat iedereen hetzelfde geeft. Je oriënteren op de markt is dus zeker een goed idee. Overigens is het ook mogelijk om voor kleinere bedragen goudstaven te kopen; ze zijn al verkrijgbaar vanaf een gram.

Je goud bewaren

Als je eenmaal goud hebt, wil je dat natuurlijk veilig bewaren. Dat kan bijvoorbeeld in een bankkluis. Verzeker en documenteer de inhoud dan wel goed, dan is de kans op problemen het kleinst.

Investering voor de langere termijn

De goudprijs stijgt op het moment, maar kan ook weer dalen. Houd er rekening mee dat een investering in goud echt een investering voor de lange termijn is. Zet daarom ook alleen je geld om in goud, als je dat geld eigenlijk verder niet meer nodig hebt. Natuurlijk is het wel slim om de goudprijs in de gaten te blijven houden; als deze erg snel stijgt, dan is verkopen alsnog heel interessant.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019