Excite

Groene lening simulatie om vele financiële kopzorgen te besparen

De laatste jaren houden we meer en meer rekening met ons leefmilieu, ook voor wat het bouwen of renoveren van onze woning betreft. Energiezuinige woningen en passiefhuizen worden alsmaar populairder. Willen we ons steentje bijdragen aan een gezonder leefmilieu, dan kunnen we voor het bouwen of renoveren van onze woning een groene (hypotheek) lening afsluiten. Hoe gaan we daarbij te werk en wat zijn de eventuele fiscale voordelen ervan?

Groene lening simulatie aanrader

Net als bij het afsluiten van een klassieke lening, moeten we ons ook bij het aangaan van een groene lening goed informeren. Hoe groot is de leninglast die we maandelijks aankunnen? Voor we een bank of kredietverlener opzoeken, kunnen we onze lening perfect uittekenen met de groene lening simulator , beschikbaar op de website van elke bankinstelling. Zo weten we perfect wat we aankunnen, voor we met onze kredietverstrekker onderhandelen. Een leningsimulatie kan ons later vele financiële kopzorgen besparen.

Groene lening voor energievriendelijk bouwen en renoveren

Met zo een groene lening wil onze overheid landgenoten extra stimuleren om milieuvriendelijk te bouwen of te renoveren. We kunnen van een groene lening genieten voor het installeren van zonnepanelen, het plaatsen van dubbel glas, het extra isoleren van onze woning en voor de installatie van een energiezuinige verwarmingsketel en thermostatische kranen. Willen we voor een groene lening in aanmerking komen, dan moeten we onze kredietverstrekker uiteraard alle bewijzen en facturen kunnen voorleggen die deze milieuvriendelijke investeringen bewijzen.

Financiële voordelen van een groene lening

Aan dit energievriendelijk bouwen of verbouwen hangen enkele fiscale voordelen vast. Het gaat hoofdzakelijk om belastingvermindering en een verlaging van de rentetarief.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019