Excite

Grote problemen ING internetbankieren

Grote problemen bij het ING internetbankieren, zo melden veel klanten van de bank via de social media. Ze zien een verkeerd saldo in hun rekeningoverzicht of staan in de supermarkt en kunnen hun boodschappen niet betalen. Het gaat soms om honderden tot duizenden euro’s verschil met het werkelijke banksaldo. ING meldt dat de storing in de avond van 3 april nog verholpen zal zijn.

Internetbankieren overbelast

Het is niet duidelijk hoeveel mensen getroffen zijn door de problemen bij ING, maar er is veel extra verkeer op de website van het internetbankieren. Door de berichtgeving willen veel klanten van ING hun saldo bekijken, waardoor internetbankieren van de ING overbelast is geraakt. Ook de mobiele app van de bank is momenteel niet bruikbaar.

Juiste saldo op bankrekening

De oorzaak van de problemen is nog niet bekend, maar volgens de bank wordt er hard gewerkt om alle klanten weer te voorzien van het juiste saldo op hun bankrekening. “Op dit moment worden alle betalingen verwerkt waardoor het saldo weer in lijn is met de bij- en afschrijvingen”, vertelt een woordvoerder. “Het kan zijn dat de incasso-afschrijvingen nog niet allemaal zichtbaar zijn. Ook is het mogelijk dat er een dubbele afschrijving zichtbaar is. Dit zal worden gecorrigeerd.”

Roodstand

Op de website van de ING is te lezen dat klanten mogelijk te maken krijgen met een roodstand, maar dat ze daarvoor geen rente hoeven te betalen. Wel wordt klanten met een onwaarschijnlijke hoge roodstand aangeraden om contact op te nemen met de bank. De Consumentenbond neemt het op voor de ING-klanten en meldt dat er bij veel mensen onduidelijkheid bestaat over de situatie. “Mensen willen weten wat er aan de hand is met hun bankrekening, maar duidelijkheid ontbreekt”, aldus een zegsman.

Storing Rabobank

Ook klanten van de Rabobank hebben te maken met een storing op het internetbankieren, maar volgens de Rabobank heeft dat niets te maken met de ING. De bank hoopt het technische probleem zo snel mogelijk te hebben verholpen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020